Skip to main content

CORONITA CU ZACUSCA

500-550 faina
150 ml lapte caldut
100 gr iaurt(sau smantana)
2 galbenusuri
50 ml ulei
30 gr drojdie proaspata
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
Se framanta un aluat care se lasa la dospit 40 minute la loc cald.
Umplutura:
zacusca de legume cu vinete
Pt. decor
1 galbenus de ou +1 lingura lapte
sare de mare




Aluatul se imparte in 8 bucati egale,fiecare o intindem putin cu mana in forma de cerc,punem 2 linguri de zacusca si ridicam marginile deasupra formand o bocceluta care o asezam in tava unsa cu ulei,procedam si cu restul la fel,le ungem cu ulei si le lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul,inaintede a le da la cuptor le ungem cu ou si presaram sarea de mare.Se coc la foc potrivit pana se auresc deasupra(cca 20 minute).Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks