Skip to main content

TORT CU DULCEATA DE CAPSUNI SI VANILIE

Blat:
Separam 2 oua,albusele le batem spuma si le lasam deoparte,galbenusele se freaca spuma cu 4 linguri zahar,3 linguri ulei,1 budinca de capsuni,1 lingura faina si 1/2 pliculet  praf de copt si albusele spuma.,se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace 10 minute.Fierbinte se ruleaza in prosop ud si se da la rece.
Crema :1 budinca de vanilie fiarta cf instructiunilor de pe plic  in care adaugam 100 gr unt si lasam la racit,separat batem 150 ml frisca in care adaugam un intaritor de frisca si amestecam cu budinca rece.
Dupa racirea blatului desfacem usor si ungem cu dulceata de capsuni,rulam la loc si feliem rulada.Un castron  rotund se tapeteaza cu folie si imbacam peretii cu felii de rulada,asezam si pe fund un strat peste care turnam jumatate din crema,punem alt strat de rulada si turnam restul de crema,punem capac felii de rulada,invelim cu folia de aluminiu presand usor si dam la rece cel putin 2 ore, dupa care se rastoarna pe un platou si se poate servi cu frisca sau simplu. (completare:am facut rulada cam scurta,asa ca ultimul strat eu l-am pus de piscoturi)Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks