PRAJITURA AROMATA
200 gr faina cernuta
1 plic budinca de vanilie
3 linguri untura
3 linguri zahar pudra
1 plic zahar cu scortisoara
coaja si zeama de la 1 portocala
3 linguri nuca prajita si macinata
2 linguri otet
1 plic amoniac
Se framanta aluatul care se lasa la rece 30 minute.
Foi maro:
200 gr faina
3 linguri untura
3 linguri zahar pudra
2 linguri cacao
razatura de lamaie
1-2 linguri lapte
2 linguri otet
1 plic amoniac
Se framanta aluatul care se da la rece 30 minute.
Fiecare coca de aluat se imparte in doua si se coc 4 foi pe dosul tavii.Eu le intind direct pe hartie de copt si le asez pe dosul tavii si le coc.Se coc 10-12 minute,pana se rumenesc usor pe margini.Se lasa la racit(atentie ca sunt foarte,foarte fragede).
2 plicuri budinca de vanile
400 ml lapte
150 gr zahar
esenta de vanilie
200 gr unt
Se fierbe budinca cu laptele si zaharul pana devine un sos gros,se ia de pe foc,se pune esenta de vanilie si se lasa la racit.
Rece se amesteca cu untul.
Decor:
200 gr ciocolata cu lapte se topeste cu 2 linguri lapte.