Skip to main content

CARTOFI CU ROZMARIN SI BRANZA

4 cartofi 1 lingurita rozmarin 100 gr branza de burduf 3 triunghiuri branza topita cu ardei 2 oua 4 linguri smantana un varf cutit vegeta 3 linguri ulei 3 linguri preslu amestecat cu…

CADOU DE LA SURAC

MULTUMESC DIN SUFLET CA TE-AI GANDIT SI LA MINE,SUNT ONORATA SA FIU CADORISITA DE TINE, UN MAESTRU IN ALE BUCATARIEI.

SPIRALE CU ZACUSCA SI PATEU

Aluat: 300 gr faina 200 ml lapte caldut 100 gr unt topit 15 gr drojdie proaspata un varf cutit de sare 1 ou Umplutura: 200 gr pateu(la tub in cazul meu) zacusca Pentru uns 100 …

SUPA DE PUI CU GALUSTE DE GRIS

1 piept de pui 2 morcovi 1 pastarnac 1 felie dintr-o telina 1 ceapa sare,vegeta Galuste: 1 ou 6 linguri gris un pic de sare Albusul se bate spuma tare cu sarea,adaugam grisul in ploai…

BRIOSE BRADUTI

2 oua se freaca spuma cu 150 gr zahar,5 linguri lapte,100 gr unt la temperatura camerei,1/2 praf de copt si 200 gr faina cernuta,1 cana nuci taiate si prajite,omogenizam si turnam aluatul in for…

PIZZA CU BLAT DIN MAMALIGA

Mamaliga gata pregatita se intinde in strat subtire intr-un vas de yena uns cu putin ulei,peste care asezam straturi de salam,ciuperci,oua fierte,gogosari feliati ,iar deasupra presaram br…

CHIFTELUTE DIN CARNE DE PORC LA CUPTOR

500 gr carne de porc tocata 2 felii de paine 4 catei de usturoi 1/2 lingurita enibahar 1 ou sare,piper Pt tavalit 100 gr preslu 4-5 linguri seminte de susan 1 lingurita boia iute Crn…

CHIFTELUTE DE CARTOFI

4 cartofi 1 ou 3-4 linguri preslu 1/2 lingurita coriandru sare,piper,vegeta crtofii se fierb si se zdobesc ca pentru piure,se lasa la racit,apoi se adauga oul,preslu,coriandru,sare,piper,ve…

PASTE CU BRANZA DE BURDUF SI SMANTANA

450 gr paste 200 gr branza de burduf 200 gr smantana putin piper Pastele se fierb cf intructiunilor,apoi se scurg si se amesteca cu branza si smantana,presaram piperul si se servesc calde.

SOS DE MAZARE CU GALUSTE SI CARNATI PROASPETI

400 gr mazare 1 ceapa sare,piper,vegeta 2 linguri ulei Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei cateva minute,acoperim cu apa ,adaugam mazarea si lasam sa fiarba 10 minute,adaugam galustel…

TORT EMA

Tortul l-am facut pentru nepotica mea Maria Emanuela care implineste 12 ani.La multi ani! !!!!! Blat de cacao 6 oua 200 gr zahar 200 gr faina 1 praf de copt 3 linguri ulei 3 linguri cacao S…

BRIOSE DIN MAMALIGA

500gr mamaliga 2-3 linguri ulei 3 oua 100 gr carnat afumat 100 gr branza de burduf 1 ciuperca mare sare,piper smantana(250 gr) Tapetam formele de briose cu ulei,pe urma ta…

NEGRESA ALBA CU BRANZA SI LAMAIE

Blat: 200 gr unt 200 gr ciocolata alba 170 gr faina 200 gr zahar 250 gr branza de vaca 4 oua 1 praf de copt 2 lingurite razatura de lamaie untul cu ciocolata si zaharul se topesc l…

PIZZA CU CARNAT SI CIUPERCI

Aluat: 200 gr faina 50 ml ulei 10 gr drojdie proaspata 1 lingurita zahar 1/2 lingurita sare 100 ml apa calduta Se amesteca toate ingredientele,o sa iasa un aluat moale si lipicios care se l…

PRAJITURA CU COCOS SI CONIAC

Aceasta prajitura o dedic tuturor celor care imi apreciaza munca aici(virtual)in dar de Mos Nicolae!!!! Blat: 5 oua 200 gr zahar  4 linguri ulei 200 gr faina 1 praf de copt 100 gr nuca…

https://bucatariamirelei.blogspot.com/

Welcome to Bucatariamirelei

Now ()