Skip to main content

PASTA DE CONOPIDA CU SMANTANA SI USTUROI

1 conopida fiarta,racita si foarte bine stoarsa(eu o storc in maini ca pe painea inmuiata),apoi o pun in robot si o fac pasta. 250 gr smantana lasata 1 ora la scurs itr-un tifon,sau o strecuratoare …

MELCISORI CU MARAR SI CARNATI

Aluat: 300-350 gr faina cernuta,120 ml lapte caldut,3 linguri untura de porc,15 gr drojdie proaspata,1/2 lingurita zahar,1 lingurita sare.Se framanta si se lasa la cald pana se dubeaza in volum. Um…

CHEC CU SPANAC

3oua batute cu 70 ml ulei,1 lingurita vegeta,1 lingurita praf de copt,150 gr spanac oparit si tocat,50 ml lapte si 150 gr faina cernuta.Se toarna compozitia in forma de chec(micuta)si se coac…

PRAJITURA CU PORTOCALE

Blat: 100 gr ciocolata 100 gr unt(82%) 100 gr zahar 70 ml lapte 4 oua 1 praf de copt 150 gr faina Ciocolata,untul ,zaharul si laptele se topesc in baie de abur,se lasa la racorit(cca 10…

PRAJITURA CU CIOCOLATA

Blat: 100 gr ciocolata 100 gr unt(82%) 100 gr zahar 70 ml lapte 4 oua 1 praf de copt 150 gr faina Crema: 250 gr ciocolata(nutella) 400 ml frisca Se incalzeste ciocolata,se lasa la rac…

RULOURI SARATE

Aluat: 500 gr faina cernuta 20 gr drojdie proaspata 200 ml lapte caldut 100 gr untura 1 galbenus 1 lingurita zahar 1 lingura sare Se amesteca toate ingredientele si se lasa aluatul obtinut 30…

PRAJITURA CU PORTOCALA SI COCOS

Blat: 200 gr unt moale(82%grasime) se amesteca cu 150 gr zahar,4 galbenusuri(adaugate pe rand),100 gr iaurt,100 ml apa minerala(eu am pus sucul de la una portocala si in complectare apa pana la 1…

PASTE CU CASCAVAL,OUA SI CARNATI

300 gr paste fierte si scurse 3 oua batute cu sare,piper,cimbru si 100 gr cascaval ras 100 gr carnati putin uscat,taiat rondele subtiri 2 catei usturoi dati prin presa 1 ceapa taiata marunt 2 li…

OREZ CU VITA SI MORCOV

400 gr carne de vita taiata cubulete si fiarta(eu am fiert-o in oala sub presiune). 1 cana orez fiert in zeama de la carne. 1 morcov si 1 ceapa taiate si calite in putin ulei. sare,piper,cimbru,2 …

MANCARE DE LINTE CU CIOLAN

1 cana linte,inmuiata de seara 1 morcov taiat cubulete 1 pastarnac taiat cubulete 1 ardei gras (in cazul meu gogosar rosu ,de la congelator) 1 ceapa tocata marunt 3 linguri ulei 500 gr ciolan…

CHIFTELUTE CU LEGUME SI PIEPT DE PUI

1 piept de pui(nu prea mare)fiert si taiat cubulete. 1 buc. dovleac ras pe razatoarea mica si scurs bine de apa 1 morcov ras tot ca si dovleacul 2 cartofi rasi 1 ou sare,piper,usturoi tocat si m…

OUA UMPLUTE IN SOS DE SMANTANA

5 oua fierte tari,decojite,taiate in doua si scos galbenusul Umplutura: galbenusurile se amesteca cu 4 linguri pateu de ficat,2 linguri maioneza,sare,piper dupa gust. Sosul: 300 gr smantana se am…

MELCISORI CU CASCAVAL SI FELII DE BRANZA

Aluat: 500 gr faina cernuta(550) 2 galbenusuri de ou 200 ml lapte caldut 150 gr unt(82% grasime)topit9oprim 3-4 linguri pentru uns foaia) 1 lingurita sare 1 lingurita zahar Umplutura: 8-10 fe…

CHIFTELUTE CU MARAR UMPLUTE CU CASCAVAL

500  gr carne tocata(vita si porc)se amesteca cu 1 ou,3 catei de usturoi tocati,sare,piper,boia,marar si miezul de la trei felii de paine inmuiata in lapte si bine stoarse.Se amesteca toate .Luam c…

CIORBA CU PERISOARE DE VITA

Perisoare:(cantitatile sunt la alegere) carne tocata de vita orez 1 ou sare,piper,boia Se amesteca toate se fac perisoarele care se pun in apa clocotita. Separat tocam morcovi,pastarnac,ardei g…

RULOURI DE CURCAN CU SPANAC

Pentru rulouri avem nevoie de felii de piept de curcan batute si codimentate. Umplutura: 300 gr spanac oparit si tocat amestecat cu un albus de ou,2 catei de usturoi tocati marunt,sare si piper. P…

PRAJITURA CU MERE SI CREMA CARAMEL

Aluat: 1 ou se amesteca cu 7 linguri zahar,7 linguri ulei,1 praf de copt,17 linguri apa minerala si 16 linguri faina. Umplutura: 1 kg mere razalite(gata razalite si scurse  era 1 kg, din co…

SNITEL DE VITA CU CASCAVAL

Bucati de carne vita,batute si codimentate,umplute cu cascaval,rulate,date prin faina si ou,prajite in baie de  ulei pana se rumenesc.

IMPLETITURA CU VINETE

Aluat: 200 gr faina cernuta,1 ou,4 linguri ulei,1/2 lingurita zahar,1/2 lingurita sare(sau mai putina,cum va place),10 gr drojdie proaspata,80-100 ml apa minerala calduta.Se framanta toate cu apa ca…

CORONITA CU SPANAC

Aluat: 150 ml lapte caldut 15 gr drojdie proaspata 1 ligurita zahar 1 lingurita sare 2 linguri untura de porc 1 ou Faina cat cuprinde alutul(300-350 gr nu am avut timp sa  cantaresc). Toate i…

https://bucatariamirelei.blogspot.com/

Welcome to Bucatariamirelei

Now ()