Skip to main content

BRIOSE CU CIRESE SI BUDINCA DE VANILIE

3 galbenuse se freaca spuma cu 150 gr zahar ,100 ml ulei ,1 praf de copt, 1 plic zahar vanilat,50 ml apa minerala,300 gr faina cernuta. Pune, cu lingura compozitie in formele de briose,aseza…

BRIOSE SARATE CU SUNCA SI ARDEI ROSU

250 gr aluat sarat de saratele care se intide in foaie subtire se taie cercuri cu care se imbraca formele de briose.Umplutura se face din 100 gr sunca presata taiata cubulete si 2 ardei grasi…

TORT CU PIERSICI

ACEST TORT AL DEDIC PRIETENEI MELE VIRTUALE GABRIELA ALATURI DE UN PUPIC DRAG!!!! Blat: 150 gr margarina 4 oua 350 gr faina 125 ml lapte 20gr drojdie proaspata 3 linguri zahar 2 plicuri zahar…

PRAJITURA CU COCOS

Blat:160 gr margarina se freaca cu 200 gr zahar macinat,coaja si zeama de la 1 lamaie,170 gr faina , 150 gr nuca cocos,1/2 plic praf de copt si 8 albuse batute spuma.Se coace la foc potrivit pana …

PREMII DE LA MARIA ELENA

MULTUMESC DIN SUFLET CA S-A GANDIT SI LA MINE,O PUP PENTRU PREMII SI LE DAU TUTUROR CELOR CARE VIN IN BUCATARIA MEA

PREMIU DE LA SURAC

Am fost premiata din nou,de data asta de la bunul meu prieten virtual SURAC,care m-a imbucurat tare mult fiindca s-a gandit si la mine.Multumesc Surac.

PRAJITURA CU BEZEA DE MAC,CIOCOLATA SI VANILIE

Blat de bezea: 1 foaie napolitana 3 albusuri 150 gr zahar 150 gr mac macinat Se bat albusurile cu zaharul spuma tare si se adauga macul,se toarna compozitia pe o foaie de napolitana si se coace …

PREMIU DE LA JUDY

Multumesc ,este tare haios si va rog sa-l luati cu incredere  si in bucataria voastra dragi si drage vizitatori si vizitatoare.

ECLER

200 ml apa 100 gr untura 100 gr faina un varf lingurita sare 5 oua Se pune la fiert apa cu sarea,iar cand incepe sa clocoteasca se pune untura,se ia de pe foc si se amesteca bine faina si se p…

NEGRESA CU NUCA

250 gr unt 200 gr ciocolata 200 gr faina 250 gr zahar 4 linguri cacao 1 cana nuci taiate marunt 3 linguri lapte(apa minerala) 1 praf de copt 3 oua Topim untul cu ciocolata si lapte…

PRAJITURA CU CAISE

1 foaie aluat foietaj(500 gr) 1 compot de caise scortisoara 5 linguri pesmet(preslu) Crema:300 ml lapte se fierbe cu 5 linguri de gris si 150 gr zahar,se lasa la racit.Separat amestecam 3 ga…

MELCI CU CIOCOLATA

500 gr aluat de cozonac care l-am intins  o foaie si am uns-o bine cu un strat generos de ciocolata (de la borcan),am rulat foaia ,am asezat-o in tava tapetata cu hartie de copt,le-am lasat sa mai …

BRIOSE CU CAPSUNI

2 oua 150 gr zahar 100 gr unt moale 300 gr faina 4 linguri suc de capsuni 1 budinca de capsuni 1 praf de copt Se amesteca untul cu zaharul pana devine spuma apoi punem pe rand ouale amestecan…

CORNULETE ALB SI NEGRU

Aluat: 300 ml lapte 20 gr drojdie proaspata 4 linguri zahar 200 ml ulei 2 oua intregi 1 lingutita sare 1/2 praf de copt faina cat cuprinde(500-550 gr)aluatul sa iasa mai moale Se pune …

PLACINTA CU VINETE

500 gr aluat de paine 1 vanata,1 ceapa,1 rosie,frunza de marar,sare,piper se calesc si se umple foaia de aluat (se procedeaza ca la celelalte placinte postate)

PLACINTA CU BRANZA SI CABANOS

500 gr aluat de paine se intinde in foaie,pe jumatate ungem cu ketchup si presaram 150 gr branza data pe razatoare peste care punem 2 bucati cabanos taiat rondele,se acopera cu partea libera ,apasa…

ARDEI UMPLUT

ardei umplutura ca pentru sarmale bulion(sau pasta de rosii) sare,piper,leustean Se curata ardeii de seminte,se umplu cu umplutura  si se acopera cu apa intr-o cratita in care am pus si bulio…

TORT CU DULCEATA DE CAPSUNI SI VANILIE

Blat: Separam 2 oua,albusele le batem spuma si le lasam deoparte,galbenusele se freaca spuma cu 4 linguri zahar,3 linguri ulei,1 budinca de capsuni,1 lingura faina si 1/2 pliculet  praf de copt s…

https://bucatariamirelei.blogspot.com/

Welcome to Bucatariamirelei

Now ()