Translate

vineri, 5 februarie 2010

PRAJITURA PEDIGRE

BLAT
1 ou
2 linguri untura de porc(margarina sau unt)
2 linguri smantana
3 linguri cacao
1 esenta de rom
1 praf de sare
1/2 praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
2 cani faina
CREMA DE BRANZA
500gr branza de vaci
50 gr unt
1 esenta lamaie(sau suc si coaja rasa de lamaie)
1 lingura amidon de porumb
200 gr zahar
1 galbenus de ou
2-3 albuse de ou
1 lingura gris
PETELE MARO
1 budinca de ciocolata
  Ingredientele pentru blat se pun toate in robot si se amesteca bine(sau se bat cu mixerul)si se lasa 30 minute la rece.
  La crema , branza se amesteca cu 100 gr zahar,galbenusul,amidonul,grisul,esenta, tot in robot sau cu mixerul pana devine o crema fina.Albusele se mixeaza cu cealalta 100 de gr zahar si se amesteca cu crema de branza.
  Budinca se fierbe conform intructiunilor de pe plic
  Blatul se intinde in forma de copt unsa cu ulei peste care se pune crema de branza,iar deasupra se pune din loc in loc cu lingura gramajoare de budinca.
  Se coace in cuptorul preancalzit pana la verificarea cu scobitoarea ,eu am tinut-o in cuptor 30 minute la foc potrivit,dar depinde de cuptor,oricum cand scobitoarea iasa curata inseamna ca este coapta.
  Se lasa la racit dupa care se taie si se PAPAAA.
  Este foarte buna si cremoasa.
 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu