Translate

luni, 3 mai 2010

CHIFTELUTE DIN FAINA DE MALAI CU LEGUME

Mamaliga
100 gr faina de malai
200 ml apa
sare
Legumele
2 fire ceapa verde taiata
100 gr mazare
1/2 morcov taiat rondele mici
3 linguri cu prez fiert
1 ou
4 linguri ulei
sare,piper
marar
ulei pentru prajit chiftelutele 300 ml
pesmet pentru tavalit chiftelutele 100 gr
 Mamaliga se fierbe si se lasa la racit.Legumele se calesc in 4 linguri ulei se acopera cu putina apa si se lasa la fiert pana scade toata zeama,se lasa la racit dupa care se pune orezul,oul ,se codimenteaza si se amesteca cu mamaliga faramitata.Se dau forme rotunde cu mainile umezite(aluatul este destul de moale,dar nu se v-a imprastia la prajit),se poate pune si cu lingura la prajit), care se tavalesc in pesmet si se prajesc pe ambele parti in ulei foarte incins pana devin aurii,se scot pe servetel pentru excesul de ulei.Se servesc cu diferite sosuri sau mujdei de usturoi.

6 comentarii:

  1. Ce bine arata!
    Trebuie sa fie bune, bune...
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Daniela,intradevar sunt foarte bune.te pup si eu!

    RăspundețiȘtergere
  3. vai....!!! ce bine arata,reteta asta trebuie sa o incerc si eu neaparat,te pup!o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Wow...super ...! imi ploua in gura! Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Gabriela,te pup si eu,o zi buna si tie.Aluatul este mai moale,dar sa nu te sperii ca nu se desface la prajit,o sa specific si in reteta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Mihaela.Te pup si o zi buna!

    RăspundețiȘtergere