Translate

vineri, 21 mai 2010

TORT POIENITA CU FLORI

BLAT: 5 oua
350 gr branza dulce
150 gr zahar
50 ml ulei
3 linguri smantana
1/2 praf de copt
2 budinci de vanilie
2 linguri de amidon
3 pliculete zahar vanilat(sau 1 esente de vanilie)
100 gr stafide
 SOS DE CAPSUNI:
 500 gr capsuni
 150 gr zahar
2-3 linguri amidon
 CREMA DE VANILIE
1 plic budinca de vanilie
 150 gr unt
  Branza se amesteca cu zaharul,oualae se pun pe rand cate unul,dupa care restul de ingrediente in ordinea in care le-am scris.Se toarna compozitia(este destul de lichida) in tava tapetata cu hartie,se pun stafidele si se coace la foc potrivit pana trece testul cu scobitoarea.Se lasa la racit.
  Sosul de capsuni se fierbe capsuni+zahar pe foc pana incepe sa se lege siropul,apoi se adauga amidonul dizolvat in putina apa,se fierbe cateva minute pana se ingroasa sis e lasa la racit.
 Budinca se fierbe cf instructiunilor de pe plic si se amesteca cu untul spuma.
 Asamblare:Se taie blatul in doua,se pune sosul de capsuni,se aseaza celalalt blat,se orneaza cu crema de vanilie,si se fac forme dupa imaginatie.Eu nu prea am avut mult timp la dispozitie asa ca am facut cateva flori rozalii.
 Se serveste ca desert.

6 comentarii:

  1. Arata tare bine tortuletul Mirela.Felicitari.
    O dupa amiaza placuta iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Yvonne,si tie la fel.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Excelent!!! arata super bine! Un weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  4. Vai ce bine arata! Felicitari! Sunt convinsa ca si gustul este la fel de bun pe cat de frumos arata!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai da ce tort frumos ai facut!arata foarte bine!te pup si weekwnd placut!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc fetelor,sunteti dragute,este si foarte bun,va pup si weekend placut si voua.

    RăspundețiȘtergere