Translate

luni, 13 decembrie 2010

STRUDEL CU MERE SI PORTOCALA

Aluat:
250 gr faina
10 gr drojdie proaspata
100 gr apa calduta
un varf cutit sare
1/2 lingurita zahar
Pentru uns aluatul:
50 gr untura
50 gr unt
20 gr faina
3 lingurite coaja de portocala rasa
100 gr zahar macinat
Se amesteca toate ingredientele pana devine o crema.
Umplutura:
1 kg mere rase,taiate cubulete
200 gr zahar
2 lingurite coaja de portocala rasa
sucul de la 2 portocale
2-3 linguri amidon
2 linguri gris
Se calesc merele cu zaharul ,coaja si sucul de la portocale pana scade aproape toata zeama,la sfarsit adaugam amidonul inmuiat in putin suc,mai dam un clocot si lasam la racit.Merele reci se amesteca cu grisul.





Ingredientele pentru aluat se amesteca toate,iar aluatul obtinut al lasam 20 minute sa se odihneasca la loc cald,apoi intindem o foaie si ungem cu jumatate din crema cu untura ,impaturam in patru(ca pe un plic) si lasam la rece 25 minute,repetam operatiunea inca o data,lasam inca 25 minute la rece,apoi intindem aluatul in foarma de dreptunghi,franjuram lateralele,iar pe mijloc punem merele si impletim fasiile laterale suprapunandule,presaram zahar deasupra si coacem la foc tare 20 ".

2 comentarii:

  1. Vin sa gust din strudel!
    Nu sti la ce ora am avion?

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Juci,am sa ma informez pentru data viitoare!

    RăspundețiȘtergere