Skip to main content

FRANZELA

1 kg faina 40 gr drjdie sare 500 ml apa 1 ling-ta zahar Pentru inceput preparam maiaua din:drojdie+zahar+apa calduta si lasam la dospit 15 minute.Cernem faina,adaugam sarea si amestecam cu maiaua obt…

COLACI

500 gr faina 100 gr ulei de masline 30 gr drojdie proaspata 250 ml lapte 1 ou 1 ling-ta zahar 1 ling-ta sare PENTRU UNS: 1 ou 1 lingura lapte pentru ornat cateva grame de mac Maiaua:punem laptele la …

TORTULET CU FRISCA

BLAT: 4 oua 4 linguri zahar 4 linguri faina 1/2praf de copt 2 linguri cacao CREMA: 500 ml frisca lichida 1 iaurt cu piersici 1 compot de piersici Separam ouale,iar galbenusel…

PRAJITURA CU CIOCOLATA

FOILE: 6 albusuri 250 gr zahar CREMA: 6 galbenusuri 12 linguri de zahar 250 gr ciocolata amaruie(sau lapte) 2 linguri cacao 250 gr unt Pentru foi se bat spuma tare albusele cu zahar si se coc doua fo…

PRAJITURA ROZ

FOI: 450 gr faina 100 gr zahar macinat 2 oua 100 gr ulei 1 praf de copt un praf de sare 1 fiola colorant rosu CREMA: 1 budinca de vanilie 200 gr zahar 400 ml lapte 1 lingura amidon 1 fiola esenta de …

PRAJITURA CU CREMA DE COCOS

ALUAT PT.FOI: 2 galbenusuri 100 gr untura 100 gr zahar pudra 2 linguri smantana(sau lapte,iaurt) 1 lingura bicarbonat 3 linguri cacao un praf de sare faina cat cuprinde(sa fie un aluat elastic si nel…

COSULETE CU DULCEATA SI BEZEA

ALUAT: 300 gr faina 75 gr untura de porc nesarata 100 gr zahar praf 3 galbenusuri 2 linguri lapte 1 praf de sare 1 praf de copt 2 linguri cacao BEZEA: 3 albusuri 150 gr zahar pudra 100 gr nuca de coc…

FRIPTURA DE PORC

1.5 kg cotlet de porc fara os care le-am feliat in bucati de grosimea degetului. codimente(eu am pus doar sare,piper,vegeta si boia ca sa nu-i schimbe prea tare gustul). 150 gr ulei Se aseaza cotlete…

FRIPTURA DE PUI

1 kg pulpe de pui 100 gr ulei usturoi sare,piper,boia(sau alte codimente pentru pui) Intr-o tava pentru friptura se pune uleiul,se aseaza pulpele, se codimenteaza cu sare,piper,boia,etc.,se pune puti…

SALATA BOEUF

1 piept de pui(250gr.sau acelasi gramaj de orice fel de carne) 2 morcovi 2 pastarnaci 2 cartofi 100 gr mazare 3 castraveti murati 300 gr maioneza sare,piper Carnea impreuna cu zarzavaturile se pun la…

SNITEL DIN CARNE DE PORC

500 gr cotlet de porc fara os 2 oua 4 linguri faina sare,piper(alte codimente). 200 gr ulei Carnea se feliaza, se bate cu batatorul , se codimenteaza cu sare , piper si se lasa cel putin 1h la rece(d…

PIEPT DE GAINA PANE

500 gr piept de gaina 1 ou cateva linguri de faina 100 ml ulei Pieptul de gaina se pune la fiert,se raceste,se feliaza si se codimenteaza cu sare si piper. Oul se bate spuma cu putina sare,luam cate …

SUNCA FIARTA

500 sunca afumata(jambon) apa Se feliaza sunca, se acopera cu apa si se pune la fiert.Eu am firt-o in oala sub presiune ca sa fiarba mai repede.Mie imi place sa o fierb fara mirodenii ca sa nu-i schi…

DROB CU FICATEI DE PUI

500 gr ficat de pui 2 legaturi ceapa verde 6 oua 100 ml supa de pui 1/2 cana orez fiert sare,piper,boia de ardei dulce(iute) 50 ml ulei de masline 50 gr branza telemea 1 lingura smantana…

RULADA CU SPANAC

BLAT: 500 spanac 4 oua 1 lingurita sare 100 ml ulei 200-250 gr faina 50-100 apa minerala(in functie de faina) 1/2 praf de copt Spanacul se opareste in apa cu sare dupa care se scurge,se marunteste si…

https://bucatariamirelei.blogspot.com/

Welcome to Bucatariamirelei

Now ()