Skip to main content

RULADA CU SPANAC







BLAT:
500 spanac
4 oua
1 lingurita sare
100 ml ulei
200-250 gr faina
50-100 apa minerala(in functie de faina)
1/2 praf de copt
Spanacul se opareste in apa cu sare dupa care se scurge,se marunteste si se lasa la racit.
Galbenusele se freaca cu sare,ulei,praf de copt si apa minerala alternand cu faina cernuta,albusele se bat spuma si se incorporeaza in compozitiz de galbenuse.Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace 15-20 minute(depinde de cuptor),calde se ruleaza si se lasa la racit.
UMPLUTARA:
250 gr telemea putin sarata
3 linguri smantana
4 oua
Telemeaua se marunteste in robot sau cu mixerul si se adauga smantana.
Ouale se fierb 15 minute,se pun in apa rece apoi se adecojesc.
Pe blatul racit se intinde crema de baranza si ouale taiate in doua si se ruleaza.Se da la rece 1h,se feliaza si se serveste ca aperitiv.
Inainte sa torn compozitia in tava ,am luat cateva linguri deoparte si am facut cateva cosulete pe care am sa le umplu cu salata de beouf.
Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks