Translate

vineri, 18 ianuarie 2013

FURSECURI CU NUCA,VANILIE SI LAMAIE



Aluat:
150  gr faina cernuta
100  gr nuca macinata fin
1 lingurita praf de copt
70 gr untura
2 linguri otet
Se framanta un aluat mai moale care se da  la rece 1 ora.
Crema:
 2 oua(mici)sau 1 mare se bate spuma pe abur cu 4 linguri zahar.Se lasa la racit,se adauga esenta de vanilie si se amesteca cu 100 gr unt.
Glazura:
2 linguri zeama de lamaie si cam 100 gr zahar pudra(mai puneti apa sau zahar in functie de lingura).
Aluatul se intinde si se taie cu ce forme doriti fursecurile ,se aseaza in tava si se coc 6-8 minute la foc potrivit,le lasati sa se raceasca in tava,altfel se vor rupe.Dupa racire se umple cate doua cu crema si se glazureaza ,le ornati dupa imaginatie.

2 comentarii:

  1. Ce bunatati aici la tine! Arunca-mi si mie cateva, ca n-am nimic dulce in casa!

    RăspundețiȘtergere
  2. La fursecuri sunt mereu prezenta :) Mai ales daca au nuca...mmm :)
    Pup!

    RăspundețiȘtergere