Skip to main content

TORT CU CAPSUNI

Blat:
3 oua
3 linguri apa rece
6 linguri zahar
6 linguri faina
1 praf de copt
Se bat albusurile spuma cu zaharul,apoi se incorporeaza restul ,se imparte compozitia in doua si se coc doua foi.Se lasa la racit.
Crema:
1 budinca capsuni se fierbe in 250 ml lapte si 100 gr zahar.
1 plic gelatina se inmoaie in 2 linguri apa si se amesteca cu budinca fierbinte.
Dupa ce s-a fiert budinca se adauga 400 gr iaurt si 300 gr capsuni tocate bucati mai mari.
Ornare:
200 ml frisca se bate spuma si se orneaza dupa imaginatie.
In tava in care am copt foile asamblam tortul.Se tapeteaza cu folie,se toarna 1/2 din crema,se pune un blat si restul de crema si celalt blat,invelim bine cu folie si dam la rece cel putin 2 ore(eu nu prea am avut rabdare).



Rasturnam tortul pe tava,indepartam folia si ornam cu frisca.Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks