Skip to main content

PRAJITURA CU FOI,NUCA SI PORTOCALA

Foi:
250 gr faina cernuta se amesteca cu 2 linguri zahar,1 praf de copt,2 linguri cacao,100 gr untura,1 galbenus de ou,2 linguri smantana si coaja rasa de la o portocala.Se framanta si se imparte in doua,pentru 2 foi.
Crema de nuca:
300 gr nuca se amesteca cu 50 gr unt si 100 zahar pana devine o crema.
Crema de postocala:
1 budinca de vanilie se fierbe cu 100 gr zahar,coja de portocala in 200 ml lapte si 100 ml suc de portocale(eu am stors 2 portocale).Se lasa la racit si rece se amesteca cu 150 gr unt .
Pe hartie de copt se intinde o foaie la dimensiunea tavii,se aseaza in tava si se unge cu 1/2 din crema de nuca,se coace 15 minute la foc potrivit(fiti cu ochii in cuptor pentru a nu se arde nuca),la fel se procedeaza si cu a doua foaie si se lasa la racit.




Se aseaza o foaie pe o tava se pune 1/2 din crema de portocale,asezam cealalta foaie si restul de crema.deasupra se  razuieste ciocolata,sau se poate pune glazura de ciocolata.Se lasa la rece 1h.Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks