CHIFLE
500 gr aluat de paine Se formeaza bilute (cat vrem de mari sau mici),se aseaza in tava tapetata ,se cresteaza pe mijloc,se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul,se coc pana se rumenesc(cca 15…
500 gr aluat de paine Se formeaza bilute (cat vrem de mari sau mici),se aseaza in tava tapetata ,se cresteaza pe mijloc,se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul,se coc pana se rumenesc(cca 15…
4 cartofi 3 oua 2 cepe 1 carnat cabanos cateva linguri de gogosar murat feliat sare,piper 3-4 linguri ulei de masline Cartofii se fierb in coaja,se decojesc reci si se feliaza,oale fier…
1 ou 2 linguri zahar 50 ml ulei un praf de sare 2 linguri cacao 1 esenta rom 250 gr faina apa minerala cat cuprinde Oul se amesteca cu zaharul,uleiul,sarea,cacaoa.esenta de rom,la sf…
Aceste premii le ofer tuturor celor care imi calca pragul,dar mai ales celor de mai jos: ANCA; FLORI; MONI; KADIAVSDUTZU; FIMERE; LORY; CARMEN; DANIELA; GETA; MIMI; CAMI-CAMILA; DIAMOND; MIHAELA;…
1 ou se amesteca cu patrunjel tocat ,putina sare si faina cat cuprinde,sa iasa un aluat nelipicios,care se lasa 1 ora la odihnit apoi se intinde in patura subtire si se taie cat vrem de grosi sau sub…
500 gr carne de porc 2 cepe mari 1 morcov patrunjel cerde 1 lingura amidon 4 linguri ulei sare ,piper Ceapa si morcovul se toaca si se calesc in ulei,se adauga carnea taiata cubulete …
500 gr aluat foietaj 1 budinca de vanilie 300 gr capsuni Aluatul se intinde sub forma de patrat,se imparte in trei,,dar fara sa taiem aluatul,partile laterale le taiem in fasii cam de 1 cm l…
Blat:5 oua 1 budinca de capsuni 2 linguri faina 5 linguri zahar 3 linguri ulei Galbenusele se amesteca cu uleiul,zaharul ,faina ,budinca,apoi cu albusele batut…
1/2 pachet foietaj(500 gr) 300 gr branza burduf(sau telemea) cateva fire de marar 1 ou Se intinde foietajul ,se taie patratele,se pune 1/2 lingurita de branza amestecata cu ou si marar,se im…
Multumesc din suflet Yvonne si Judy ca v-ati gandit si la mine.Sunt tare haioase.
3 oua 10 linguri faina 5 linguri lapte 4 linguri ulei 100 gr cascaval razalit 1/2 lingurita vegeta cateva fire marar verde Se amesteca toate,se pun cu lingura in tigaie(teflonata)se c…
Cum era singura iarba din casa,am pus-o in omleta,a iesit foarte buna si aromata. 3 oua cateva fire de leustean vegeta 1 lingura ulei masline Se bat ouale,se adauga uleiul,leusteanul toc…
1 capatana varza 1 morcov 1 telina radacina(mai micuta) 1 cartof 1 ardei gras 1 rosie 500 ml suc de rosii sare,piper,vegeta frunze de leustean si marar Toate zarzavaturile si legumele se …
400 gr aluat de paine 100 gr unt 150 gr ciocolata de la borcan Aluatul de paine sa fie framantat cu lapte si ou,se intinde o patura care se unge cu unt,se impatura ca la cremes si se da la re…
300 gr paste spirala(bicolore sau simple) varza calita Se fierb pastele si se amesteca cu varza calita(reteta de varza calita este postata separat). Este o mancare foarte buna,noua ne place ta…
1 capatana varza mai mare cateva linguri de ulei sare,piper Varza se taie marunt,se pune intr-o tigaie cu pereti mai inalti,se presara cu sare,pana lasa apa se da focul incet,pe urma la foc mar…
Cum astazi era de facut paine,si cum maine mergem la pescuit nu puteam sa nu fac ceva de luat cu noi,asa ca am facut sandviciuri coapte si cornuri cu ciocolata. SANDVICIURI: 500 gr aluat de paine…
1vanata 1 ou 3-4 linguri faina sare,piper Vanata se curata de coaja,se feliaza,se sareaza,pipereaza si se lasa cateva minute sa se inmoaie putin,dupa care se tavalesc prin faina ,se dau pri…
1 kg dovlecel 2 catei usturoi 2 oua 5-6 linguri pesmet(preslu) cateva fire de marar sare,piper ulei pentru prajit Dovleacul se curata de coaja,se razaleste,se presara cu sare ,se pu…
1 kg file de peste(in cazul meu Pangasius) 2 oua 5-6 linguri faina sare,piper,boia ulei pentru prajit Pestele se portioneaza,se codimenteaza cu sare si piper,se tavaleste prin faina.Ouale…