Translate

duminică, 9 ianuarie 2011

RULADA CU BRANZA DE VACI SI DULCEATA DE PIERSICI

Aluat:
300-350 gr faina
70 gr unt moale
15 gr drojdie proaspata
150 ml lapte caldut
100 gr zahar
un praf de sare
1 ou+1 galbenus
Se amesteca toate ingredientele,se lasa la crescut 30 minute.
Umplutura:
250 gr branza de vaci
2 oua
3 linguri gris
100 gr zahar
2  zahar vanilat
1 borcan de 400 gr cu dulceata de piersica
Se amesteca branza cu oul,zaharul ,vanilia si grisul.
Aluatul se intinde in foaie subtire,se intinde dulceata si se presara gramajoare micute de branza pe toata foaia,se ruleaza cat mai strans,se ascund capetii,se aseaza intr-o tava de chec,se mai lasa 30 minute la dospit,se unge cu ou,se presara zahar si se  coace la foc mic 30-40 minute.




6 comentarii:

  1. MULTUMESC MARIA,A FOST TARE DELICIOASA!!!!O ZI PLACUTA!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunat, dar e un cozonac in toata regula. Imi place mult ideea cu umplutura. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. SARA,MA BUCUR CA-TI PLACE!!!ALUATUL SE POATE SPUNE CA ESTE DE COZONAC,DAR UMPLUTURA MAI MULT DE RULADA,PLACINTA,,,ORICUM NU CONTEAZA CA A FOST FOARTE BUN.TE PUP SI-TI DORESC O SEARA FRUMOASA!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mmmm...gustos trebuie sa fi fost! Mi-ai amintit de bunica mea, ea facea mereu cozonaci cu branza dulce...te puuup.
    Stiu ca nu te superi pe mine daca te rog sa nu mai scrii cu litere mari...distorsioneaza scrisul si, in plus, se zice ca tipi, ca vrei cu orice pret sa atragi atentia. O lege nescrisa de pe net ;-)

    RăspundețiȘtergere
  5. A fost tare gustos Liana,nu ma supar draga,ai dreptate,din comoditate.Pup.

    RăspundețiȘtergere