Translate

luni, 4 februarie 2013

TORT CU CAPSUNI

Blat:
3 oua
3 linguri apa rece
6 linguri zahar
6 linguri faina
1 praf de copt
Se bat albusurile spuma cu zaharul,apoi se incorporeaza restul ,se imparte compozitia in doua si se coc doua foi.Se lasa la racit.
Crema:
1 budinca capsuni se fierbe in 250 ml lapte si 100 gr zahar.
1 plic gelatina se inmoaie in 2 linguri apa si se amesteca cu budinca fierbinte.
Dupa ce s-a fiert budinca se adauga 400 gr iaurt si 300 gr capsuni tocate bucati mai mari.
Ornare:
200 ml frisca se bate spuma si se orneaza dupa imaginatie.
In tava in care am copt foile asamblam tortul.Se tapeteaza cu folie,se toarna 1/2 din crema,se pune un blat si restul de crema si celalt blat,invelim bine cu folie si dam la rece cel putin 2 ore(eu nu prea am avut rabdare).



Rasturnam tortul pe tava,indepartam folia si ornam cu frisca.

4 comentarii:

  1. Vai de mine, vai de mine!
    Ce de bunatati iarasi in fata ochilor mei.
    O intrebare: nu se poate sa va mutati mai aproape de noi?
    E prea departe Oradea!!!
    Nici nu stiu ce sa aleg: tortul? Arata senzational.
    Saratelele si friptura traba la sotu!
    Fata prajitura marmorata a ales!!!
    Te iubim!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Juci,draga mea,multumesc din suflet pentru aprecieri,sunteti tare draguti,,,dar sunt la Arad si este si mai departe.Te pup cu mare,mare drag!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ahh, ce dor mi-e de capsune, si acum vii cu tortul asta super sa-mi faci pofta? Nu e corect :(

    RăspundețiȘtergere