Skip to main content

PRAJITURA CU MAC SI VANILIE

Blat:
5 galbenusuri
150 gr zahar pudra
10 linguri apa fierbinte
150 gr faina
50 gr mac
1 praf de copt
Crema:
3 oua intregi
150 gr zahar
1 pachet unt(eu am folosit margarina rama)
2 esente de vanilie
Blat:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin crema fina,apoi se adauga 10 linguri apa fiarta,la sfarsit faina cu praful de copt cernute.Compozitia se toarn a in tava tapetata cu hartie de copt si se coace aprox 20-25 minute.faceti testul cu scobitoarea.Se lasa la racit.
Crema:
Ouale se bat impreuna cu zaharul pe baie de abur pana devine o crema groasa,se lasa la racit se adauga esenta de vanilie si rece se amesteca cu untul mixat inainte.



Blatul racit se taie in doua, se insiropeaza cu sirop de zaharfiecare foaie de blat,se unge  la mijloc cu 1/2 din crema,se aseaza al doilea blat ,iar restul de crema se pune deasupra,se orneaza dupa preferinta,eu am pus cateva moturi de frisca.

Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks