Skip to main content

PRAJITURA RIGO JANCSI(RIGOLETTO)









Blat:
4 oua
4 linguri apa rece
8 linguri zahar
6 linguri faina cernuta
2 linguri cacao
3 linguri ulei
1 praf de copt
Albusele+apa se bat spuma,se adauga zaharul,se bat pana se intareste,se adauga galbenusele si uleiul,apoi faina,cacaoa si praful de copt.Se toarna in tava mare si se coace o foaie de  blat subtire care racita se imparte in doua,sau coaceti un blat normal pe  care al  taiati in jumatate ca sa aveti doua foi.
Crema:
150 gr unt
6 linguri zahar
2 linguri apa
100 gr ciocolata
3 linguri cacao
esenta de rom
500 ml frisca lichida pe care o batem spuma.
Zaharul cu apa se fierbe un sirop sticlos in care se adauga ciocolata si se lasa pe foc pana se topeste,apoi se adauga esenta,cacaoa si untul,omogenizam bine si lasam sa se raceasca.Crema se amesteca cu frisca batuta.
Sirop:
100 gr zahar
1 pahar apa
esenta de rom
Se fierb pana devin un sirop.Esenta se adauga la sfarsit.
Foile se insiropeaza ,apoi punem frisca intre ele si ornam cu ciocolata topita sau pudram cu cacao.Did you find this page useful? you can bookmark this page to your timeline for reference later! Thanks