Translate

sâmbătă, 27 noiembrie 2010

FURSECURI GHINDA

300-350  gr faina
100 gr untura de porc
50 gr unt
50 gr zahar
1 galbenus
1/2 lingurita bicarbonat
1 lingurita otet
4 linguri lapte
zahar vanilat
un varf cutit sare
Se amesteca toate ingredientele ,o sa iasa un aluat moale si usor lipicios,al lasam la rece 10-15 minute,dupa care modelam cu mana betisoare micute(aprox 5 cm),le asezam in tava tapetata cu hartie de copt,le aplatizam usor cu o furculita infainata si le coacem 10-12 minute la foc potrivit.Se lasa la racit.
Pt. lipit:
100 gr ciocolata de la borcan(sau crema de unt cu cacao)
Glazura:
50 gr ciocolata
50 gr unt
Se topesc in microunde 5 secunde,apoi se amesteca pana la omogenizarea completa.
Pt ornat:
100 gr nuca de cocos


Se lipesc cu ciocolata  cate doua,unul din varsfuri se inmoaie in galzura apoi se tavaleste prin nuca de cocos.

17 comentarii:

  1. arata bine ,pastreaza-mi cateva :-)),ti-ai schimbat hainuta blogului,imi place mai mult asta e mai selecta si lumanarelele alea mov sunt fainute,vineeeee iarnaaaaa,te pupic

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc Dinitza ,multumesc Maria,,,,va doresc duminica placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce dragute sunt, iar la gust nici nu vreau sa ma gandesc.
    Te pup sit-i doresc o duminica minunata.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Yvonne,mie imi plac tare mult,,,,,pupici si o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut, daca te intereseaza un concurs cu premii: retete pe baza de ceapa, te invit cu drag la urmatorul link: http://lopfras.blogspot.com/2010/11/concurs-cu-premii-retete-pe-baza-de.html

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte pofticioase fursecurile tale draga Mirela! Merci de vizita si iti doresc o saptamana plina de surprize placute si bunatati inspirate. Te pupik de peste ocean!

    RăspundețiȘtergere
  7. Davella,,,te pup si eu de doncoace de ocean!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Juci ma bucur ca-ti plac fursecurile mele!!!pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cat am lipsti tu ai lucrat nu gluma, super fain...

    RăspundețiȘtergere
  10. Mai da parca simt miros de Craciun la tine!Fursecurile astea delicioase ale tale am sa le fac de Craciun,abia astept!arata foarte bine si sant sigura ca sant delicioase,mai ales ca are si ciocolata,mmm,yammy,yammy!te pup,o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  11. Wauuu, vad ca te-ai imbogatit, nu gluma ;-)
    Arata excelent blogul tau, vad ca ai si f.multi vizitatoti, ceea ce nu poate decat sa ma bucure.
    Ghindele tale cred ca se topesc in gura. pupici

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc Surac,trebuie sa mancam ceva,,,,,nu?

    RăspundețiȘtergere
  13. Sa stii Gabriela ca sunt ca si copii,abia astept sa vina Craciunul,,,,ma bucur ca-ti plac ghindele mele,,,,sigur o sa fie pe gustul vostru,,,,pline de ciocolata.Pupici si o zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  14. Liana ,ma bucur ca-ti place noua fata a blogului meu,iar despre ghinde nu pot sa spun decat ca pana seara s-au evaporat,,,,,data viitoare fac 2 portii sa ramana si pentru musafiri,,,te pup si-ti doresc o zi frumoasa!!

    RăspundețiȘtergere